FAQ

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om riksmötet


När släpps biljetterna?

Anmälningen öppnar måndag 29 januari kl. 18.00


Hur ska man tolka temat?

Årets tema: Där myter blir till verklighet.

Leksand som med 700 års historia har traditioner, folktro och myter djupt rotat in i själen. Här finns skogsväsen, trolldom, häxor, sägen och mystik. Bara du själv sätter gränsen för din egen fantasi. Ta temat till nya nivåer genom att låta fantasin flöda fritt.


Hur tar man sig enklast till Leksand?

Bil är det allra enklaste men det går att åka både tåg och buss till Leksands Station. Det går också att flyga till Stockholm Arlanda och därefter ta tåget.


Jag har köpt biljett men fått förhinder – kan jag få återbetalning?

Till viss del… Fram till 2 månader innan riksmötet återbetalas anmälningsavgiften minus en administrativ avgift på 300 kr och efter det ingenting. Vi rekommenderar dock att om du fått förhinder, ångrat dig etc., att nyttja andrahandsförsäljning. Namnändring på deltagare kommer vara möjligt fram till 5/5, då skickas badgar etc. på tryckning.


Vilka avbokningsregler kommer att gälla vid inställt evenemang?

Om evenemanget måste ställas in görs återbetalning med ett avdrag på 300 kr i administrativa avgifter per bokning.


Vart ska man bo?

Vi kommer bo på Leksand Strand Camping & Resort. En 5-stjärnig stugby och camping.
Där vi reserverat nästan hela resorten. Boenden kommer släppas i samband med bokning av RM-biljetten. Prata gärna ihop er med dem ni vill bo tillsammans med och ha detta redo inför biljettsläpp.

Boenden kommer finnas i olika kategorier och priser:
I samtliga stugor ingår: Sänglinne, toalettpapper, handtvål och frukost.
Gäller ej för ställplats.


Nivå 1:
Dessa stugor är de största och nyaste som finns på campingen. 

Nivå 2:
Fullutrustade stugor men med äldre ytskikt

Nivå 3:
Enklare stugor utan toalett men med rinnande vatten och kokvrå. Toalett i servicehus.

Nivå 4:
Enklare stugor utan toalett och utan rinnande vatten. Toalett i servicehus.
Nivå 5:
Ställplats med el. OBS – här ingår ej frukost utan det köps på plats.


Homeparty? Vart blir det?

Vi kommer planera för att så många Homepartys som möjligt blir i stugorna på Leksand Strand, där ni vid anmälan får fylla i om ni vill eller inte vill vara HP värd. Vi hoppas att så många som möjligt kan tänka sig att vara HP-värd i sin egen stuga. En del Homepartys kommer också att vara hos lokalbefolkningen i Leksand. Som vanligt kommer vi att förse alla med både mat och dryck, där HP-värden står för värdskapet.


Finns det möjlighet till homehosting?

Nej.


Hur många biljetter släpps?

Vi kommer att släppa totalt 1000 platser till RM2024! Släppet kommer att ske i två etapper, där respektive organisation har reserverade biljetter. I detta antal räknas de reserverade platserna för klubbdelegater, organisationernas styrelser etc. in.


Kan vem som helst delta på RM?

Utgångspunkten för att delta på RM2024 är att man har anknytning till våra organisationer. Riksmötet är det viktigaste mötet vi har i organisationerna och då blir det såklart av oerhörd vikt att vi får en bred representation från landets klubbar. Tonvikten på deltagande kommer naturligtvis ligga på LC och RT, men ett visst antal biljetter finns även avsatta till Tangent och OT samt att det kommer finnas begränsade möjligheter för klubbarna att ta med sig enstaka gäster.


Är det möjligt att endast delta på delar av helgen?

Riksmöteshelgen säljs som ett paket. Önskar du du endast delta på mötesförhandlingarna på lördagen finns detta som alternativ (pris inkluderar lunch) vid bokning.


Hur kontaktar jag er?

Du hittar kontaktinformation till alla olika grupper och kontaktpersoner på sidan Kontakt.


Vad ska jag ha med mig?

Det är en 3-dagars helg med flera olika event och aktiviteter som lämpligen kräver olika outfits… Men några bra att ha saker kan vara: Värktabletter, Resorb, Alvedon-gel till onda fötter, snacks, oömma skor, handduk, utsmyckning till er stuga, resten går att köpa på plats!


Jag som aldrig varit på ett Riksmöte – vad har jag att vänta mig?

Oj, hur sammanfattar man med några korta rader… Ett RM måste upplevas! Så är det bara. Vart du än är under en RM-helg – är du omgiven av vänner. Efter en RM-helg kommer du ha det största och bredaste leendet på dina läppar.


Är det ok att byta till bekväma skor om fötterna inte håller? 

Självklart! Prio på hälsa och att du orkar med att dansa hela natten!