Aktiviteter

Vare sig du vill vila upp dig efter gårdagens dans eller är en riktig hurtbulle så finns det något för alla smaker!

Myten om Gatsby

1.195:-

Elegant Sjöfärd med Great Gatsby Flair. Stig ombord på vår charmiga båt MS Gustaf Wasa och ta ett steg tillbaka i tiden till det glittrande 1920-talet.

Vi bjuder in dig till en exklusiv Great Gatsby-upplevelse på de vackra vattnen i sjön Siljan. Om sjön är gästvänlig, glider vi ut från kajen för att njuta av den friska luften och de pittoreska vyerna. Vid mindre gynnsamma vattenförhållanden, förblir vi vid kajen men festligheterna fortsätter oavbrutet.

Din resa börjar med en bekväm bussresa till båten, där du välkomnas ombord med ett glas bubbel. Njut av en läcker 3-rätters lunch medan du minglar med andra festdeltagare, alla klädda i sin finaste Gatsby-klädsel. Båten, med sin autentiska träinteriör och klassiska design, erbjuder den perfekta miljön för att uppleva charmen och elegansen från en svunnen era. Det blir en oförglömlig dag av festande Gatsby-stil som du inte vill missa. Låt oss tillsammans skapa minnen som varar livet ut på detta unika event. 

I priset ingår: Bussresa, båtbiljett, underhållning,
1 glas bubbel, 3-rätters meny exkl dryck

Tid: 11.00-14.00

Kan kombineras med eftersläpp på midsommarfesten
(13.00-15.30, 150:-)

Midsommarfesten by Clockwork!


  • Heldag 11:00 – 15:30 250 kr
  • Eftersläpp 13:00 – 15:30 150 kr

Midsommarfestens eftersläpp kan kombineras med flera av de andra aktiviteterna.

Det som gör midsommarfirandet i Leksand unikt är dess starka förankring i lokal tradition och kultur. Det är inte bara en fest, utan en levande manifestation av svensk folkkultur, där gammalt möter nytt och där varje generation bidrar till att hålla traditionerna levande.

Välkommen att delta i Riksmötets midsommarfirande på Leksand Resort. Här får ni uppleva en bit av Sveriges hjärta och själ med kransar, majstångsresning, folkmusik och ringdans. Denna dagsfest är en förtrollande upplevelse som lockar med sin unika kombination av tradition och festglädje.

Välkommen till en oförglömlig midsommarfest där sommarsolen aldrig går ner, där vänskap knyts och minnen skapas för livet.

DJ, dansgolv, drinkar och bärs! Kom och upplev en midsommarfest i sann Leksands anda – ett firande av livet, kärleken och den svenska sommaren!

Klädsel: Färgglada midsommarkläder eller folkdräkt 

Myten om vinet

649:-

Välkommen till en utsökt vinprovningsaktivitet på Brasserie Siljan.

När du kliver in i den varma och välkomnande atmosfären på Brasserie Siljan, kommer du att hälsas välkommen av vår sommelierer för dagen som noggrant valt ut ett mångsidigt urval av viner för oss att prova. Varje vin med sin unika historia, smakprofil och ursprung. Våra sommelier kommer att vägleda dig i hur du engagerar alla dina sinnen för att fullt ut uppskatta varje vins komplexitet och subtilitet.

Urvalet inkluderar både klassiska favoriter och dolda pärlor, som erbjuder något spännande för både nybörjaren och den erfarne finsmakaren.

I priset ingår: vinprovning av fyra viner med lokal sommelier samt läckra tilltugg.

Tid: 12.00-13.30

Kan kombineras med eftersläpp på midsommarfesten

(13.00-15.30, 150:-)


Välkommen till en whiskyprovning utöver det vanliga

1.695:-

För er som uppskattar det extraordinära, förbered er för en smakupplevelse som överträffar fantasin. Vi är stolta över att presentera en exklusiv whiskyprovning, ledd av en licensierad provningsledare från Svenska Whiskyförbundet.

Denna unika tillställning är inte bara en provning, det är en resa genom whiskyvärldens mest förbluffande hemligheter. Varje droppe är en berättelse, varje sipp en upptäckt.

”Den lilla intima whiskyprovningen, som utlovar de största smakerna”

Vår filosofi är personlig och intim. Istället för en traditionell föreläsning, samlas vi runt ett bord där varje deltagare är en del av upplevelsen. Diskutera, fråga, och utforska under ledning av en passionerad expert.

Vår samling av whiskysorter är handplockad för att förvåna och förtrolla. Från välkända klassiker till sällsynta pärlor, varje val är gjort för att fördjupa er förståelse och uppskattning för denna magnifika dryck.

”Exklusiv”

Det här är inte bara en provning, det är en magisk upplevelse, och platserna är begränsade. För att garantera en intim atmosfär, har vi valt att endast erbjuda ett fåtal platser.

Var med oss på denna fantastiska resa genom smak och tradition. Boka din plats nu och upplev en whiskyprovning som du aldrig kommer att glömma.

I priset ingår: Whiskyprovning av exklusiva whiskys, provningsledare Thomas Fridlund och Stefan Skalk,
matigare tilltugg under provningen.

Tid: 11.30-14.00 (Preliminära tider)

Myten om en dag på SPA

1.450:-

Unna dig en magisk dag med spa och avkoppling mitt i hjärtat av Dalarna. Ta in den oemotståndliga utsikten över Siljan och låt dig svepas med av Dalecarlias enastående spaanläggning, omgiven av genuina trädetaljer och panoramafönster som ramar in den spektakulära utsikten.

Detta ingår i din spa-dag:

  • Bekväm busstransport direkt till spa-anläggningen.
  • Ett glas välkomstbubbel för att inleda din avslappnande dag. 
  • En lättare lunch för att stilla hungern och ge energi till avkoppling. 
  • Tillgång till hotellets fantastiska spaavdelning: inomhus- och utomhuspooler, bastu, gym och mycket mer.

Observera: Spa-behandlingar bokas separat efter eget önskemål. Glöm inte att boka i god tid för att garantera ditt önskade behandlingsval.

Dalecarlia Hotel & Spa i Tällberg erbjuder en atmosfär av ro, kraft och inspiration, perfekt för en paus från vardagen. Passa på att uppleva en av Sveriges första spa-anläggningar, nu nyrenoverad och redo att erbjuda dig en oförglömlig spa-upplevelse.

Samling vid receptionen på Leksand Resort 10.20

I priset ingår: Busstransport, entré till SPA, 1 glas välkomstbubbel, 1 enklare lunch exkl dryck.


Tid: 10.30-15.30

Kan ej kombineras med andra aktiviteter.

Myten om Midsommarkransen

795:-

Fördjupa dig i Midsommarens Magi – Bli Mästare på Midsommarkransar!Är du redo att välkomna midsommaren med en kreativ och glädjefylld aktivitet? Ta del av vår unika aktivitet där du får möjlighet att binda din egen midsommarkrans under ledning av vår professionella florist Ulrica från Lilla Blomstershoppen.

Midsommarkransen är en ikonisk symbol för den svenska midsommartraditionen, och nu har du chansen att skapa din egen, unika version. Ulrica kommer att guida dig genom varje steg i processen, från att välja de perfekta blommorna till att forma din krans. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har tidigare erfarenhet; denna workshop är öppen för alla.

Vi förser dig med allt du behöver – färska blommor, gröna kvistar, och alla verktyg. Du kommer att lära dig konsten att välja rätt material för att skapa en vacker och hållbar krans. Låt oss tillsammans skapa minnen och traditioner som varar livet ut!

I priset ingår:  Florist Ulrica Norrström, material såsom blommor, kvistar och band, verktyg, gemenskap och tilltugg samt entré till midsommarfesten.

Tid: 10.00-13.00 + midsommarfest 13.00-15.30

Myten om att bugga

395:-

Är du redo att släppa loss, ha skoj och njuta av musik och rörelse? Välkommen till Riksmötets buggaktivitet – där du får chansen att dyka in i den spännande världen av buggdans!

Bugg är mer än bara en dans; det är en upplevelse av glädje, gemenskap och musikalitet. Denna aktivitet passar alla, oavsett tidigare danserfarenhet. Vi börjar med grunderna, så du behöver inte vara orolig om du aldrig dansat förut. Våra fantastiska buggproffs Tobias Andersson RT 152 Sigtuna och Victoria Smårs LC 131 Hedemora kommer att guida dig genom varje steg. Under aktivitetens gång lär du dig grundstegen i bugg, du får möjligheten att utforska musikens rytm, förbättra din koordination, och framför allt, dela glädjen med andra deltagare.

Varje lektion är en fest! Du kommer snabbt upptäcka hur enkelt och roligt det är att röra sig till musikens takt. Ta chansen att släppa loss, skapa underbara minnen och njut av varje steg på dansgolvet!

I priset ingår: Danslektion med instruktörer, mellanmål inkl alkholfri dryck, glädje och gemenskap

Tid: 11.00-13.00

Kan kombineras med eftersläpp på midsommarfesten
(13.00-15.30, 150:-)

Upplev en smak av Dalarnas hemligheter – En exklusiv resa till Leksands Knäckebröd!

395:-

Vi erbjuder en unik och exklusiv möjlighet att utforska hjärtat av svensk bageritradition genom ett besök till det legendariska Leksands Knäckebröd.

Denna särskilda upplevelse är mer än bara en rundvandring – det är en inblick i en värld av tradition, smak och hantverksskicklighet.

Vi börjar med en kort busstur för att sedan mötas upp av våra värdar på bageriet. Här väntar en exklusiv rundvandring i bageriet, där du får en sällsynt inblick i konsten att baka det autentiska Leksands knäckebrödet. Följ med oss bakom kulisserna och upptäck hemligheterna bakom detta krispiga, traditionella bröd som har älskats av generationer av svenskar. 

Efter att ha fått känna doften av nybakat bröd och sett bageriets innersta hjärta, är det dags för en god och ”knäckig” lunch. Dagen avslutas med en exklusiv shoppingupplevelse i bageriets egen butik. Här hittar du inte bara Leksands Knäckebröds fullständiga sortiment utan också ett urval av de finaste lokala delikatesserna och produkterna från Dalarna. Det är en perfekt möjlighet att ta med dig en bit av Dalarna hem – antingen för att skämma bort dig själv eller som unika presenter till nära och kära.

Bli en del av denna speciella upplevelse och låt dig förtrollas av smakerna och traditionerna från hjärtat av Dalarna!

I priset ingår: Busstur, exklusiv bagerivisning och lunch ink alkoholfri dryck.

Tid: 10.30-13.00

Kan kombineras med eftersläpp på midsommarfesten
(13.00-15.30, 150:-)

Myten om Siljan

595:-

Bli med på en oförglömlig cykeltur runt delar av den vackra sjön Siljan, ledd av ingen mindre än den äventyrslystne Pierre Mörck, tidigare riksordförande för Round Table Sverige. Pierre, känd för sina galna upptåg och hjärtat på rätta stället, har tidigare cyklat genom hela Sverige för att stödja Movemberkampen.

Nu har du chansen att följa med honom på denna exklusiva tur och uppleva Dalarnas naturskönhet från cykelsadeln. Här får du inte bara möjligheten att njuta av den friska luften och de pittoreska vyerna, utan också dela skratt och inspirerande berättelser med Pierre och andra likasinnade. 

Sätt hjälmen på plats, spänn fast hjärtat och förbered dig på en cykeltur som erbjuder både skönhet och gemenskap, allt medan du bidrar till en god sak. Kom och skapa minnen som varar livet ut, medan vi trampar framåt tillsammans för en givande dag fylld med äventyr och kamratskap!

OBS – Ta med egen utrustning såsom cykel och kläder.

I priset ingår: Cykeltur med Pierre, följebil under dagen,
lunch ink dryck (alkohol/alkoholfritt)

Tider: Ej satt ännu

Myten om kyrkbåtarna

295:-

Äventyrlig Kyrkbåtsrodd på Siljans vågor

Förbered dig för en minnesvärd upplevelse på vattnet i det natursköna Leksand!

Vi bjuder in dig till en exklusiv aktivitet där du får möjligheten att ro en traditionell kyrkbåt längs den idylliska älven, just där den mynnar ut i den vackra sjön Siljan. Detta är en chans att inte bara njuta av den omgivande naturens stillhet, men också känna gemenskapen och samarbetet när vi ror i takt till vattenbrynets rytm.

Vi har tillgänglighet av två rymliga kyrkbåtar, var och en med plats för 20 deltagare. Om intresset är stort, öppnar det upp för en vänlig tävlan på vattnet! Samla ditt team, utmana varandra och se vem som kan glida snabbast över Siljans blanka yta. Detta är den perfekta aktiviteten för att bygga samarbete, njuta av frisk luft och skapa varaktiga minnen med dina vänner från Round Table och Ladies Circle Sverige.

Boka din plats nu och var med om en unik och uppfriskande upplevelse i hjärtat av Dalarna!

Samling sker vid Prostbryggan nedanför Leksands Kyrka.

I priset ingår: Kyrkbåtsrodd med instruktör, gemenskap och glädje.

Tid: 10.00-12.00

Kan kombineras med eftersläpp på midsommarfesten

(13.00-15.30, 150:-)

Myten om Crossfit 

480:-

Är du redo att utmana dig själv i en Crossfit Challenge?
Välkommen till vår magiska Crossfit-aktivitet på Actic Leksand. Passet är designat för att boosta din fysiska och mentala styrka med hjälp av vår kvalificerade och peppande coach kommer du svettas rejält! 

Så, är du redo att delta på Riksmötets kanske tuffaste utmaning? Delta på ett tufft, svettigt och roligt äventyr med oss.

I priset ingår: Crossfit Challenge, instruktör,
lättare brunch inkl alkoholfri dryck.

Tid: 11.00-13.00

Kan kombineras med eftersläpp på midsommarfesten
(13.00-15.30, 150:-)